Flavia Cosma este scriitoare, poetǎ şi traducǎtoare româno-canadianǎ nǎscutǎ în România, câştigǎtoare a numeroase premii internaţionale. Este licenţiatǎ în Inginerie Electricǎ la Institutul Politehnic Bucureşti şi a studiat teatru în România. Este deasemeni producǎtoare, regizoare şi scenaristǎ pentru filme documentare de televiziune. Vorbeşte fluent engleza, româna, franceza şi spaniola; produce opere originale şi traduceri în aceste patru limbi.

Flavia a publicat 31 volume de poezie, un roman (atât în română cât şi în engleză), o carte de memorii de cǎlǎtorie (atât în română cât şi în engleză) şi cinci cǎrţi pentru copii. Volumul sǎu de versuri Leaves of a Diary a fost acceptat în cadrul Universitǎţii din Toronto, la catedra E. J. Pratt Canadian Literature ca material didactic pentru anii 2007-2008. Volumul său de versuri Thus Spoke the Sea a fost acceptat în cadrul Universităţii Towson, din Baltimore, Maryland, USA, ca material didactic pentru anul 2014, clasa profesorului Alan Britt. Volumul sau de versuri The Latin Quarter a fost acceptat în cadrul Universităţii Towson, din Baltimore, Maryland, USA, ca material didactic pentru anul 20146-2017, English 261 (Elements of Poetry) class, Professor Alan Britt. Poemele şi cǎrţile sale au obţinut numeroase premii dintre care cele mai importante sunt enumerate mai jos.

Cosma este membrǎ a Uniunii Scriitorilor din România, The League of Canadian Poets, British Comparative Literature Association, L’Association des Auteurs des Laurentides, Union Hispanoamericana de Escritores, etc.

Flavia Cosma este directoarea Reşedinţei Internaţionale pentru Scriitori şi Artişti, Val-David, Quebec, Canada, şi a Festivalului biannual internaţional de la Val-David.

Flavia Cosma este International Editor pentru Cervena Barva Press, Somerville, MS, USA
http://www.flaviacosma.com/Val-David.html

Adresă de contact:

Listǎ de Premii

47 Poems, (Texas Tech University Press, 1992), a câştigat prestigiosul premiu ALTA Richard Wilbur Poetry in Translation Prize.
Romania, A Country at the Crossroads, a TV documentary, a obţinut The Canadian Scene National Award (1992).
Flavia a fost distinsǎ cu Primer Premio—Paz en el Mundo Competition 2005, Bilingual Writers MCA, Buenos Aires, Argentina, pentru poemul The Season of Love.
A fost nominalizatǎ de trei ori pentru The Pushcart Prize cu poeme din Leaves of a Diary (2006), The Season of Love (2008) and Thus Spoke the Sea (2008).
Honorable Mention Award from The Ontario Poetry Society—Open Heart Competition 2007, pentru poemul Cradle-Song.
Flavia Cosma a obţinut Third Prize in the John Dryden Translation Competition, 2007, pentru traducerea cǎrţii sale In The Arms of The Father, poems by Flavia Cosma, (British Comparative Literature Association & British Literary Translation Centre)
Cartea sa Songs at the Aegean Sea a fost inclusǎ în The Short List--The Canadian Aid Literary Awards Contest, Dec. 2007.
Finalistǎ în al 6° Certamen Internacional de Poesia “La lectora impaciente”, Gandia-Valencia,Spain, 2008, cu poemele Dance (Danza), You’re not a Tiger (No se es un tigro), Don’t Speak (No hables) si Resurrection (Resurreccion)
A primit Titlul de Excelenţă pentru contribuţia deosebitǎ la îmbogăţirea şi promovarea culturii româneşti în spaţiul european şi în lume, in cadrul Festivalului Internaţional “Lucian Blaga”, ediţia XXIX, Sebeş-Alba, România, 2009.
Flavia Cosma a fost distinsă cu Titlul de Membră de Onoare şi decorată cu Medalia de Aur de către Casa del Poeta Peruano, Lima, Peru în cadrul celui de-al III Festival Internaţional de poezie din localitatea Huari, Peru, pentru opera sa poetică şi pentru contribuţia sa la promovarea culturii în lume, Septembrie 2010.

Cărțile Flaviei Cosma în limba engleză:

Cărțile Flaviei Cosma în limba spaniolă:

Cărțile Flaviei Cosma în limba franceză:

Cărțile Flaviei Cosma în limba română:

Anthologii:

Afilieri artistice și literare

Traduceri

Documentarii TV
Writing, Producing and Directing

Piese de teatru pentru copii
Writing, Producing and Directing

Recitaluri

Drepturile omului

Writer-in-Residence