Volumul 47 Poems, (Texas Tech University Press, 1992), a câştigat prestigiosul premiu ALTA Richard Wilbur Poetry in Translation Prize.

Romania, a Country at the Crossroads, a TV documentary by Flavia Cosma, a obţinut The Canadian Scene National Award (1992).

Flavia a fost distinsă cu Primer Premio - Paz en el Mundo Competition 2005, Bilingual Writers MCA, Buenos Aires, Argentina, pentru poemul The Season Of Love.

Nominalizată de trei ori pentru The Pushcart Prize cu poeme din volumul Leaves of a Diary (2006), The Season of Love (2008), și Thus Spoke The Sea (2008).

A primit Honorable Mention Award de la The Ontario Poetry Society - Open Heart Competition 2007, pentru poemul Cradle-Song.

A obţinut Third Prize la concursul John Dryden Translation Competition, 2007, pentru traducerea cărţii sale In The Arms of The Father, (British Comparative Literature Association & British Literary Translation Centre)

Cartea sa Songs at the Aegean Sea a fost inclusă în Short List la concursul Canadian Aid Literary Awards Contest, Dec. 2007.

Finalistă la al 6° Certamen Internacional de Poesia “La lectora impaciente”, Gandia-Valencia, Spain, 2008, cu poemele Dance (Danza), You're not a Tiger (No se es un tigro), Don't Speak (No Hables), și Resurrection (Resurreccion)

A primit Titlul de Excelenţă pentru contribuţia deosebită la îmbogăţirea şi promovarea culturii româneşti în spaţiul european şi în lume, în cadrul Festivalului Internaţional “Lucian Blaga”, ediţia XXIX, Sebeş-Alba, Romania, 2009.

Flavia Cosma a fost distinsă cu Titlul de Membră de Onoare şi decorată cu Medalia de Aur de către Casa del Poeta Peruano, Lima, Peru în cadrul celui de-al III-lea Festival Internaţional de Poezie din localitatea Huari, Peru, pentru opera sa poetică şi pentru contribuţia sa la promovarea culturii în lume, Septembrie 2010.